Alte știri

ALARMĂ // Secerișul și securitatea alimentară a țării sunt puse în pericol. Care este cauza

Pinterest LinkedIn Tumblr

Campania de recoltare a culturilor cerealiere de prima grupă ar putea fi periclitată, ceea ce va pune în pericol asigurarea securității alimentarea țării. Avertizarea vine din partea ministrului în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju, informează NTV

Ministrul a declarat că fost sesizat de mai mulți agricultori din țară, care spun că din cauza modificării metodologiei de calcul a prețurilor la produsele petroliere nu se pot asigura cu cantitatea necesară de carburanți pentru începerea secerișului. În urma acestor modificări, lanțurile de distribuție a carburanților refuză să vândă agricultorilor o cantitate mai mare a motorină la prețurile angro.

Ministerul Agriculturii s-a adresat cu un demers către Ministerul Economiei și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în care a solicitat intervenția de urgență pentru a nu admite punerea în pericol a campaniei de recoltare a grâului, orzului și altor culturi cerealiere.

”Metodologia de stabilire a prețurilor la carburanți nu a depins de forțele majore. A fost implicarea unor instituții ale statului și în acest fel activitatea producătorilor agricoli și securitatea alimentară a țării este pusă în pericol. Solicit ca instituțiile abilitate să ia de urgență măsuri, altfel producătorii agricoli ne-au preîntâmpinat că vor lua măsuri mai drastice, inclusiv prin ocuparea drumurilor și ieșirea masivă la proteste”, a declarat ministrul.

Citește și: Pentru al treilea an consecutiv industria IT înregistrează cel mai accelerat ritm de creștere în economia națională

loading...

Comments are closed.