Alte știri

Alegeri 2021: Mâine expiră termenul de verificare a listelor primilor concurenți electorali

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform prevederilor Codului electoral al Republicii Moldova, mâine expiră termenul legal de verificare a listelor primilor concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, care au depus actele la Comisia Electorală Centrală pe parcursul zilei de 14 mai 2021, informează Telegraph.md, informația fiind confirmată de către Maxim Lebedinschi, secretarul general al autorității electorale.

“Pe parcursul zilei de mâine, 21 mai 2021, expiră termenul pentru verificarea listelor celor 2 blocuri electorale și 4 partide care au depus actele pe parcursul zilei de 14 aprilie curent. Hotărârile cu privire la înregistrarea sau respingerea candidaților electorali vor fi publicate în maxim 24 de ore de la adoptare”, a precizat Lebedinschi, la solicitarea Telegraph.md

Vineri, 14 mai 2021, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a primilor șase potențiali concurenți electorali. Aceștia au depus documentele necesare în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În urma tragerii la sorţi, CEC a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
4. Partidul Politic „Șor”;
5. Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Conform Codului electoral, Comisia examinează dosarele depuse și efectuează înregistrarea candidaților desemnați în decursul a cel mult 7 zile de la data primirii actelor.

Ordinea de înscriere în buletin rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

loading...

Comments are closed.