UPDATE // Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani

UPDATE // Urmare a verificării clădirii cât și a adiacentul Judecătorii Chișinău, sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bomteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru “Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare. Conform legislației individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Astăzi, 23 noiembrie ora 14:49 min, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, de către un bărbat vorbitor de limba rusă, comunicând că în incinta Judecătorii Chișinău sediul Buiucani, se află un obiect explozibil.

La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh. Forțele de ordine imediat au evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii. La moment toate serviciile specializate activează la fața locului.

Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a efectuat apelul, toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Citește și: O femeie în vârstă de 80 de ani a decedat într-un incendiu care a avut loc la Cosăuți

Total
0
Shares
Total
0
Share