Ambasada SUA ne-a felicitat pentru dependența energetică față de separatiștii de la Tiraspol

Ambasadorul american Logsdon a avut o convorbire telefonică cu viceprim-ministrul Andrei Spînu și a felicitat Moldova cu ocazia încheierii unui acord cu “Moldavskaya GRES” pentru furnizarea energiei electrice, compania respectivă fiind controlată de către separatiștii de la Tiraspol și este principala sursă de finanțare a regimului secesionist.

”Acest acord reprezintă un pas important în eforturile Moldovei de a-și consolida securitatea energetică și de a minimiza creșterea prețurilor pentru consumatori. Ambasadorul a promis sprijinul continuu al SUA pentru necesitățile de energie și electricitate ale Republicii Moldova”, a mai transmis Ambasada SUA.

Amintim că ocuparea unei părți a teritoriului național de către trupe străine (Armata a 14-a – n.r.) şi crearea unor entități neconstituționale în unele localități din stânga Nistrului, cu atribute pretins statale, care refuză să se supună regimului constituțional al Republicii Moldova, sunt elemente ale infracțiunii ”uzurparea puterii de stat”. Așadar, aceste entități neconstituționale sunt pasibile, prin redactarea şi punerea în practică a unui cadru legal şi instituțional alternativ, menit să eludeze supremația puterii de stat, independența şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, de răspundere penală pentru uzurparea puterii de stat, a constatat Curtea Constituțională a Republicii Moldova, potrivit deciziei sale din 29 noiembrie 2022 cu privire la examinarea admisibilității sesizării deputatului Oazu Nantoi (PAS).

Total
0
Shares
Total
0
Share