Actual

Ambasadorul Igor Bodiu și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui polonez

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă, Igor Bodiu, a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, în cadrul unei ceremonii oficiale.

În cadrul convorbirii cu șeful statului polonez, ambasadorul Igor Bodiu a evidențiat gradul înalt al raporturilor bilaterale moldo –poloneze, precum și intenția de a contribui efectiv la consolidarea în continuare a relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două țări. O atenție deosebită a fost atribuită promovării dialogului politic bilateral, cooperării în domeniul integrării europene a Republicii Moldova, sporirii schimburilor comerciale reciproc avantajoase, consolidării legăturilor cultural-umanitare, precum și relațiilor cu diaspora.

La rândul său, șeful statului polonez a exprimat disponibilitatea țării sale de a sprijini în continuare Republica Moldova în eforturile de modernizare și europenizare a societății, reiterându-și interesul de a continua dialogul politic la nivel înalt, inclusiv prin organizarea vizitelor reciproce. De asemenea, președintele Andrzej Duda a evidențiat deplina sa deschidere pentru susținerea inițiativelor noului ambasador moldovean la Varșovia, pledând pentru consolidarea continuă a relațiilor de prietenie moldo-poloneze.

La finele ceremoniei oficiale de acreditare, ambasadorul Igor Bodiu a participat la depunerea  de coroane de flori de la Mormântul Ostașului Necunoscut din Varșovia.

Citește și: Ambasadorul Republicii Moldova pe lângă UE și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Comisiei Europene

loading...

Comments are closed.