Politică

Andrei Năstase dă de înțeles că decizia CC privind împrumutul de la ruși ar fi fost influențată politic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Decizia de astăzi a Curții Constituționale privind suspendarea Acordului de împrumut de la ruși ar fi fost influențată politic. Cel puțin aceasta a a transmis Andrei Năstase, liderul PPDA, la emisiunea Puterea a 4-a de la postul de televiziune Național 4.

”Am făcut tot posibilul ca acest acord sa nu treacă”, a spus Andrei Năstase, după ce Curtea Constituțională a decis în această seară suspendarea acordului ce a fost ratificat astăzi de către majoritatea parlamentară.

În opinia liderului PPDA, cea mai mare problemă din Acordul cu rușii ar fi fost pct.7.2., în privința căruia și majoritatea parlamentară a solicitat o notă juridică de la Ministerul Justiției.

În scenariul de influențare a deciziei CC, dezvăluit de către Andrei Năstase, ar putea intra și schimbarea conducerii Înaltei Curți.

Domnica Manole, afiliată PPDA, este aleasă în calitate de președinte al Curții Constituționale

Astfel, astăzi, înainte să adopte decizie privind suspendarea Acordului de împrumut de la Federația Rusă, la solicitarea judecătorilor puși în funcție de fosta guvernare ACUM, Curtea Constituțională s-a ales cu o nouă conducere, în persoana judecătoarei Domnica Manole, aceasta fiind afiliată PPDA, ex-candidată din partea Platformei DA la alegerile parlamentare din februarie 2019.

DECIZIE // Acordul de împrumut de la ruși a fost suspendat de către Curtea Constituțională

După desemnarea Domnicăi Manole în fruntea CC, la doar câteva minute, Înalta Curte a anunțat și despre suspendarea tuturor procedurilor legale cu privire la intrarea în vigoare a Acordul de împrumut ce a fost semnat de către Republica Moldova și Federația Rusă.

Menționăm că Federația Rusă s-a arătat dispusă să acorde Republicii Moldova un împrumut în sumă de 200 de milioane de EURO, în 2 tranșe și pe un termen de 10 ani. Împrumutul urma să fie acordat fără careva condiții politice sau fiscale, iar banii puteau fi direcționați de către Guvernul de la Chișinău pentru domeniile stringente.

”Creditul de la ruși ne-ar ajuta să plătim salariile și pensiile. Ceea ce a venit de la FMI nu este suficient”, a declarat și Președintele Igor Dodon în această seară.

loading...

Comments are closed.