Andrei Năstase și-a recunoscut oficial ÎNFRÂNGEREA. Platforma „DA” nu va avea propriul candidat la alegerile din Hâncești

Andrei Năstase, Platforma DA

Printr-un comunicat publicat de formațiunea politică, Platforma DA, se anunță reținerea de la înaintarea unui candidat propriu pentru Alegerile Parlamentare noi din circumscripția 38, Hâncești.

Deși anunță că ar trata cu responsabilitate și seriozitate Alegerile Parlamentare noi din circumscripția 38, totuși PPDA spun că se abțin din a înainta un candidat, argumentând că astfel ar demonstra „consecvență în acțiunile sale”.

„Pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, Platforma DA se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr.38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale.” se arată în declarația PPDA.

Formațiunea politică își argumentează poziția prin prisma ideii unui candidat unic din partea partidelor de dreapta, idee respinsă sau ignorată de restul formațiunilor Pro Europene.

„Chiar dacă studiile sociologice independente îl acreditează pe Andrei Năstase cu cele mai mari șanse de victorie în circumscripția nr. 38, Platforma DA a solicitat partidelor proeuropene identificarea unui candidat apartinic comun, ca prim test pentru următoarele bătălii politice la nivel național. Platforma DA regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019.” argumentează Platforma „DA”, decizia de a nu înainta un candidat propriu.

Cu toate acestea, PPDA nu spun pe cine vor susține în alegerile din circumscripția 38, dar în același timp îndeamnă alegătorii să iasă la vot.

„Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie.” scrie în comunicatul formațiunii conduse de Andrei Năstase.

Telegraph.md amintește  că deși Alexandru Slusari ar fi anunțat că Mihai Druță va fi candidatul PPDA la Alegerile Parlamentare noi din circumscripția 38, Hâncești, acesta mai apoi a negat că ar avea statut de candidat, dând de înțeles că ar fi refuzat propunerea formațiunii politice conduse de Andrei Năstase.

Citește și: Năstase: Am mai multă încredere în sondajele interne ale PDM decât în sondajul IRI

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share