Alte știri

Astăzi a avut loc prima ședință a Comisiei Naționale pentru organizarea acțiunilor consacrate Anului Lucrătorului Medical

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi a avut loc prima ședință a Comisiei Naționale pentru organizarea acțiunilor consacrate Anului Lucrătorului Medical, la care a participat și președintele Igor Dodon, relatează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Din comisie fac parte specialiști din domeniul sănătății, academicieni, conducători ai instituțiilor medicale, responsabili din cadrul administrației publice centrale și locale.

Participanții la ședință au fost unanimi în opinia că pandemia cu care se confruntă Republica Moldova a pus în evidență mai multe lacune ale sistemului de sănătate din țara noastră.

Igor Dodon a menționat că,  în cadrul vizitelor pe care le întreprinde în teritoriu, discută frecvent cu medicii din spitalele raionale despre problemele existente în sistem.

Șeful statului a declarat că prin declararea anului 2020, Anul Lucrătorului Medical, se dorește majorarea salariilor tuturor lucrătorilor medicali, reducerea exodului cadrelor medicale, sporirea calității serviciilor prestate, dotarea spitalelor, elaborarea unor măsuri suplimentare de protecție socială a lucrătorilor medicali, sporirea autorității și prestigiului profesiei.

Planul de acțiuni privind desfășurarea Anului Lucrătorului Medical urmează să fie elaborat pînă la data de 10 iunie curent.

Citește și: Prestarea serviciilor de alimentație publică în instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din capitală va fi verificată de o comisie

loading...

Comments are closed.