Astăzi se împlinesc 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere Moldova-UE, iar deputații ACUM-PSRM sunt la Moscova

5 ani de la semnarea Acordului de Asociere Moldova-UE, deputații ACUM-PSRM sunt la Moscova, iurie leanca acordul de asociere, guvernul filip ue, pdm plahotniuc, maia sandu dodon putin, 

Pe 27 iunie 2014, la Bruxelles, Republica Moldova a semant Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană – principalul document care leagă țara noastră politic, economic și social de UE. În virtutea acestui fapt, nu am văzut ca premierul Maia Sandu să facă măcar vreo postare pe facebook dedicată acestui eveniment marcant. Ba din contra, doi deputați din blocul ACUM, Alexandr Slusari și Oazu Nantoi, au plecat într-o vizită de lucru la Moscova ca s-o însoțească pe președinta Parlamentului, Zinaida Grecianîi.

Acordul de Asociere este un tratat internațional între Republica Moldova pe de-o parte și Uniunea Europeană pe de alta, care prevede cooperare în domenii precum comerțul, politica de securitate și cultură, acesta va contribui la construirea unei integrări mai profunde atât din punct de vedere politic cît și economic între RM și UE. Documentul include, de asemenea, un Acord de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, ceea ce va reduce barierele în calea comerțului între UE și RM, contribuind astfel la creșterea economiei.

În aceeași zi de 27 iunie 2014, alături de Moldova, au semnat Acoduri de asociere cu UE Ucraina și Georgia. Din partea Moldovei documentul a fost semnat de premierul Iurie Leancă, din partea Ucrainei – de președintele Petro Poroșenko, iar din partea Georgiei – de premierul Irakli Garibashvili – vezi video. Datorită Acordului de asociere, cetățenii moldoveni au obținut dreptul de a circula liber în țările UE cu pașaportul biometric.

Mai jos vedeți o poză de astăzi a delegației Moldovei la Moscova, deputații noștri au depus flori la un monument de la Kremlin. Totodată, la întrevderea cu deputații ruși, Slusari (Platforma DA) a declarat că vorbește în rusă, gândește în rusă și iubește cultura rusă – vezi video, de Europa nici un cuvânt (fără să mai amintim de votul pro Rusia dat de Năstase la APCE).

Deputatul PAS Oazu Nantoi a depus flori la un monument de la Moscova, alături de Zinaida Grecianîi, oazau nantoi maia sandu, moldova rusia, putin dodon, 

Total
0
Shares
Total
0
Share