Social

Astăzi va avea loc deschiderea celei de-a 28-a ediții a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În pofida vicisitudinii generate de pandemie, anul 2020 nu va trece fără ca oamenii Moldovei să se bucure la mijloc de septembrie de o nouă ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Festivalul va începe astăzi cu un concert inaugural în anturajul Castelului Mimi, va urma apoi un spectacol cu fragmente din cele mai îndrăgite opere, urmat la rândul său de o gală de balet și de concertul de gală din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Primul și ultimul concert se vor desfășura în aer liber, cu prezența fizică a spectatorilor.  Atât evenimentul de astăzi, cât și cele din 13, 17 și 20 septembrie, vor fi transmise în direct, începând cu orele 21:00, la televiziunea publică Moldova 1.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, consideră că acest eveniment merită să fie apreciat la cel mai înalt nivel, mai ales în condițiile în care artele spectacolului au fost unul dintre domeniile cele mai afectate în ultima perioadă:   „Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” este o carte de vizită a țării noastre, un omagiu adus Primadonei operei naționale, dar și o veritabilă binecuvântare a muzei Euterpe. Vă invităm să ne bucurăm împreună de aceste superbe spectacole de operă și balet, care vor marca reluarea treptată a evenimentelor culturale atât de așteptate de public.”

Doritorii de a fi prezenți fizic la concertele de inaugurare și închidere a festivalului pot procura bilete online prin intermediul iticket.md.

Citește și: Premierul Ion Chicu a vizitat satul de baștină al regretatei Maria Bieșu

loading...

Comments are closed.