Social

Atenție șoferi! Polițiștii au primit radare noi: Nu iartă nimic de la 1200 de metri și nu pot fi detectate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică, implicați în activități de asigurare a securității traficului rutier și de prevenire a accidentelor rutiere, au primit 5 dispozitive de măsurare și înregistrare a vitezei de model TruCAM. Este vorba despre aparate radar laser de ultimă generație, tip pistol. Astfel, angajații INSP vor folosi, de astăzi, 12 astfel de radare mobile.

Echipamentele au avantajul de a putea fi folosite individual de către poliţişti în interiorul sau în afara autoturismului de serviciu, sau pot fi amplasate pe un trepied, fără a fi necesară prezenţa unui operator în momentul înregistrării.

Aceste dispozitive avansate combină funcțiile unei camere video şi ale unui sistem laser care nu măsoară doar viteza, ci înregistrează şi alte abateri ce au loc pe trasee, pe timp de zi şi pe timp de noapte. Tehnologia este capabilă să obţină măsurători critice, chiar şi în cazul motocicliştilor şi să le susţină cu dovezi video şi fotografice.

„Acesta nu iartă nimic de la 1200 de metri. Este ușor și compact, perfect pentru măsurarea vitezei, dotat cu camera foto de mare rezoluție. Datorită sistemului antibruiere, noul radar nu poate fi detectat. Modelul are camera video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei şi poate detecta de la distanţă marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi trăsăturile faciale ale şoferilor.”, a specificat șeful IGP, Sergiu Paiu.

Citește și: FOTO // O mașină capcană a MAI, echipată cu radar, a fost tamponată în timpul misiunii. Accidentul s-a produs în apropiere de Ivancea, Orhei

loading...

Comments are closed.