Alte știri

AUR a achitat amenda agricultorului care a brăzdat în fața Catedralei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a achitat amenda, în valoare de 3 300 de lei, aplicată agricultorului Sergiu Dimineț, care a fost sancționat de oamenii legii pentru că în luna decembrie 2020, în semn de protest față de indiferența autorităților, a tras o brazdă cu tractorul în fața Catedralei Mitroplitane „Nașterea Domnului” din capitală, informează Realitatea.md

Președintele AUR, Vlad Bilețchi, s-a întâlnit cu fermierul, iar în cadrul discuțiilor, Sergiu Dimineț a declarat că scopul sancțiunii este de a intimida agricultorii și a-i determina să nu mai organizeze proteste, scrie într-un comunicat emis presei.

„Toți oamenii au dreptul să protesteze, chiar și prin metode mai puțin obișnuite. Pe lângă faptul că s-au confruntat cu o secetă fără precedent, guvernarea le-a întors spatele acestor oameni și continuă să își bată joc de ei prin intimidări și amenzi abuzive. Unirea cu România înseamnă ajutoare pentru fermieri, înseamnă un suport real pentru cei care au avut de suferit și un trai mai bun. Am achitat această amendă, pentru că statul Republica Moldova a eșuat lamentabil în ceea ce privește susținerea propriilor cetățeni și vom continua să fim alături de cei care ne hrănesc și ne asigură cu produse autohtone”, a explicat Vlad Bilețchi.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, agricultorii au organizat mai multe proteste, fiind afectați de seceta severă din vară. Aceștia au înaintat mai multe revendicări și au cerut sprijin de la autorități pentru a suporta pagubele.

Citește și: Ce partid are pe lista candidaților pentru funcția de deputat mai multe femei decât bărbați

loading...

Comments are closed.