Actualitate

Autoritățile anunță că în țară vor ajunge noi loturi de vaccin. Sunt așteptate peste 7020 de doze Pfizer și peste 55 mii de AstraZeneca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova va primi săptămâna viitoare peste 7020 de doze Pfizer, iar ulterior circa 55 mii de doze AstraZeneca, donate de Letonia și Lituani. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Denis Cernelea, informează TV8

Campania de vaccinare în Republica Moldova a început în 2 martie, 2021. Până la moment, în toată țara au fost administrate 1.051.038 doze de ser anti COVID. Potrivit lui Denis Cernelea, cu Johnson & Johnson, serul ajuns cel mai recent în țară, s-au imunizat deja peste 65 de mii de moldoveni.

Zilnic, vaccinul produs de americani este administrat la circa cinci mii de persoane, autoritățile catalogând acest lucru, ca fiind unul îmbucurător. Cu vaccinul Sinovac, administrat în două doze, la distanță de cel mult patru săptămâni, s-a reusit imunizarea a peste 80 de mii de persoane, a mai spus Denis Cernelea.

În Republica Moldova, sunt disponibile pentru imunizare vaccinurile: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sinovac, Sinopharm și Sputnik-V. Vaccinarea este gratuită și benevolă.

Citește și: În municipiile Cahul, Soroca și în orașul Vulcănești a fost instituit Cod Roșu de alertă

loading...

Comments are closed.