Alte știri

Autorul renumitei fraze „Navă de război rusească – du-te la naiba” s-a întors acasă în Cerkasî și a fost decorat cu o medalie „Pentru merite deosebite”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Roman Gribov, în vârstă de 22 de ani, unul dintre polițiștii de frontieră de pe Insula Șerpilor și autorul renumitei fraze „Navă de război rusească – du-te la naiba” la invadarea forțelor ruse înainte de a fi capturați, s-a întors acasă și a fost premiat cu o medalie comemorativă „Pentru merite deosebite”, informează Replicamedia.md

„Am avut onoarea să-l primesc la patria noastră, fără exagerări, pe legendarului grănicer. Roman a participat la apărarea insulei Șerpilor. Autorul acelui slogan de război împotriva ocupanților ruși. Cerkasî, împreună cu frații săi, au demonstrat lumii întregi fermitatea și forța spiritului ucrainean, invincibilitatea noastră”, a declarat șeful administrației regionale de stat Cerkasî, Igor Tabureț.

Polițistului de frontieră i s-a înmânat o medalie „Pentru merite deosebite”.

„Vreau să mulțumesc poporului ucrainean pentru acest sprijin. Îl simțim foarte mult. Ne inspiră. Avem multă putere. Adevărul este în spatele nostru. Și vom câștiga. Slavă Ucrainei!”, a declarat Roman Gribov.

Amintim că, marina ucraineană a confirmat anterior că soldații de pe insulă au respins două atacuri ale forțelor ruse pe 24 februarie, dar au fost forțați să se predea „din cauza lipsei de muniție”. Potrivit declaraţiilor, forțele ruse au distrus infrastructura Insulei Șerpilor, inclusiv faruri, turnuri și antene.

A doua zi după atac, a fost distribuit un clip audio în care se auzea un ofițer de pe o navă militară rusă spunând gardienilor ucraineni să „depună imediat armele pentru a evita vărsarea de sânge și decesele nejustificate”, adăugând „altfel vei fi bombardat”.

Gărzile au fost apoi auzite vorbind între ei, fiind de acord că „asta este”, înainte să răspundă marinei ruse spunând „Navă de război rusească, du-te la naiba”.

Ulterior, Ucraina a pierdut contactul cu forțele sale care apărau insula, după ce Rusia a efectuat lovituri din aer și din mare. Însă la 24 martie, la exact o lună după ce trupele ruse au invadat Ucraina, Parlamentul ucrainean a confirmat că marinarii au fost eliberați în cadrul unui schimb de 11 marinari ruși capturați de pe o navă scufundată.

loading...

Comments are closed.