Politică

Având în buzunar și voturile lui Șor, Candu anunță că este deschis pentru o moțiune împotriva lui Ion Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Având susținerea Partidului Șor, expusă de către ultimii prin intermediul unui comunicat de presă, Andrei Candu, liderul grupului politic Pro Moldova, anunță că ei sunt dispuși pentru a subsemna o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu, transmite Telegraph.md

„În afară de presiuni, opoziția nu prea are ce face”, susține analistul politic, Igor Boțan

”Suntem deschiși pentru a subsemna o moțiune de cenzură, pentru că acest guvern trebuie să plece, indiferent care fracțiune parlamentară ar propune documentul. Noi nu vânăm funcții sau beneficii, nu jinduim postura de lider al opoziției libere. Noi vrem un Guvern anti-criză, hotărât să scoată țara din criza acutizată de incompetența celor care astăzi au pus mâna pe majoritatea instituțiilor statului. Un Guvern care să se preocupe de medicină, de educație, de problemele oamenilor rămași fără venituri și mulți cu datorii. Noi trebuie să recuperăm încrederea partenerilor din Uniunea Europeană, să pregătim organizarea alegerilor parlamentare corect, deoarece, acum, cele mai importante instituții sunt abuzate de președintele Dodon și, astfel, la această oră, nu sunt deja condiții echitabile pentru o competiție electorală liberă și democratică”, a transmis Andrian Candu.

”Pentru toate acestea trebuie să discutăm în cadrul opoziției parlamentare ce se va întâmpla în continuare, pentru că nu putem lăsa țara fără guvern”, a menționat finul lui Plahotniuc.

Renato Usatîi: PRO Moldova este proiectul lui Șor

”Exemplul de ieri de la Curtea Constituțională a arătat cum prin eforturi conjugate putem obține rezultate bune și pentru aceasta nu trebuie să pretindem că ne simpatizăm reciproc, trebuie doar să punem interesul oamenilor mai presus de supărările noastre”, menționează fostul fruntaș PDM.

”Pentru cei care încearcă să sugereze că Guvernul Chicu este cumva tot din profesioniști, dintr-un executiv mai vechi cu care am conlucrat, vreau să amintesc un singur lucru – acest Guvern numai formal este condus de Chicu, dar de fapt deciziile și inacțiunile sunt dictate de președintele Dodon. Nu cred că un asemenea format, când trei instituții principale în stat sunt conduse de un singur om este mai acceptabil, decât o formulă de salvare a țării și o șansă pentru democrația noastră”, critică Candu, politicianul care aprecia o astfel de conducere în perioada când Vlad Plahotniuc deținea controlul absolut asupra tuturor instituțiilor de stat, după cum este menționat și în declarația Parlamentului din 2019 privind declararea Moldovei drept stat capturat de către Plahotniuc.

”Astăzi, am făcut un apel de consolidare, dar rămâne să vedem care ar fi formatul discuțiilor. Nu avem condiții speciale, nici chef de spectacole. Suntem deschiși pentru stabilirea unor piloni de lucru, stabilirea priorităților și să determinăm etapele pentru investirea guvernului”, încheie Candu.

Coincidență? Candu cere ca agenții economici să fie scutiți de plata datoriilor, iar compania lui Șor are datorii față de stat de peste 22,3 milioane de lei

loading...

Comments are closed.