Alte știri

AVERTISMENT // În Chișinău ar putea fi înăsprite restricțiile, după sărbătorile de iarnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

După sărbătorile de iarnă, în Republica Moldova ar putea crește subit numărul de infectări cu noul coronavirus. Avertizarea a fost făcută de către șeful adjunct al Direcției municipale în sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă. În cadrul ediției din 15 decembrie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, acesta a îndemnat moldovenii să se abțină de la petreceri cu un număr mare de participanți și să sărbătorească doar în sînul familiei, transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

Boris Gîlcă a precizat că sărbătorile care vin vor fi o mare provocare pentru tot sistemul de sănătate, și asta din cauza faptului că moldovenilor le plac petrecerile.

„Dacă ne pasă de cei dragi, dacă ne pasă de părinți, de bunici, de copii, de mamă, de tată, de frate și de soră, în acest an vom sărbători strict acasă în familia noastră și atunci vom fi în siguranță. La anul viitor va da Domnul și vom sărbători cu toții împreună poate în alte condiții fără COVID, așa cum ne place nouă”, a declarat Boris Gîlcă.

Oficialul a precizat că, în curând, membrii Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău vor decide să înăsprească restricțiile pentru a preveni creșterea numărului de noi infectări.

„Suntem într-adevăr într-o situație de forță majoră, de război, nemaiîntâlnită, și trebuie să înțelegem că sărbătorile de iarnă sărbătorite în mod tradițional ar putea duce la creșterea presiunii pe sistemul de sănătate a cazurilor critice și așa mai departe”, a argumentat Gîlcă.

Președintele Igor Dodon a înmânat distincții de stat colectivelor a patru instituții din Chișinău

loading...

Comments are closed.