Politic

Avocatul Teodor Cârnaț despre abrogarea hotărârilor prinvind concesionarea aeroportului: Guvernul Sandu a dat dovadă de nihilism total în domeniu juridic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin abrogarea celor 4 hotărâri de guvern prinvind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, Guvernul condus de Maia Samdu a dat dovadă de nihilism total în domeniu juridic. Declarația a fost făcută de avocatul Teodor Cârnaț pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui, ca rezultat Republica Moldova va fi condamnată la CEDO pentru încălcarea dreptului la proprietate, iar cetățenii RM vor fi obligați sa plătească din bugetul național sute de milioane de euro celui care a furat miliardul.

„In 2013 eu sunt avocatul care am cerut prin instanța de judecată Buiucani sa fie supuse controlului de legalitate acestor hotărâri și obligat Guvernul sa le anuleze, ca acte ilegale, după ce Curtea Constituțională nu a dorit sa le declare neconstituționale. Instanțele de judecată controlate de fosta putere a confirmat legalitate și ca rezultat avem un lucru judecat…. Guvernul dacă are noi probe in prezent, ce nu erau cunoscute la 2014 referitor la ilegalitatea hotărârilor menționate, era drept sa ceara revizuirea hotărârii, dar nicidecum abrogarea propriilor hotărâri fără temei juridic…in felul acesta dai peste cap valoarea lucrului judecat… și cei din Africa vor rade de RM, stat membru al Consiliului Europei”, a spus Teodor Cârnaț.

Amintim că miercuri Guvernul Sandu a abrogat 4 hotărâri prinvind concesionarea Aeorportului, hotărâri luate de Leancă și Filat în 2013. Paradoxul este că atunci, Maia Sandu fiind membră a acelui guvern a votat Pentru concesionarea Aeroportului (unicul care a votat Împotrivă fiind bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal), iar acum guvernul condus de ea vine să atace acele decizii. Detalii AICI. 

loading...

Comments are closed.