Externe

Bârfele la adresa lui Trump de la Summiul NATO ar putea afecta relațiile dintre SUA și Canada. Trudeau nu este îngrijorat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Justin Trudeau a recunoscut, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a vorbit despre preşedintele Donald Trump cu premierul britanic Boris Johnson, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cu Mark Rutte, premierul Olandei, relatează CNN citați de Unimedia.info

„Seara trecută am făcut referire la faptul că înaintea întâlnirii mele cu preşedintele Donald Trump s-a ţinut o conferinţă de presă neprogramată”, a spus Trudeau.

Premierul canadian a mai spus că nu este îngrijorat că relaţia dintre Canada şi Statele Unite ar putea fi afectată după comentariile sale. Cu toate acestea, Donald Trump l-a catalogat pe Justin Trudeau drept un om „cu două feţe” şi s-a arătat deranjat de ironiile premierului canadian la adresa sa.

În plus, şi-a anulat conferinţa de presă prevăzută la finalul summit-ului NATO, apoi a fost surprins spunând că oamenii vor comenta şi această decizie.

Citește și: Moment JENANT la summitul NATO. Liderii celor mai puternice state din lume surprinși bârfindu-l pe Trump

Amintim că ieri, liderii din patru state membre NATO au fost surprinşi într-o ipostază deloc diplomatică la recepţia organizată marţi seara la Palatul Buckingham, bârfindu-l pe Donald Trump pentru dorinţa sa de a ieşi în evidenţă cu orice ocazie.

„A întârziat pentru că a stat 40 de minute în plus la conferinţa de presă”, spune Trudeau, potrivit unui filmuleţ făcut public de CBC.

Trudeau spune că acest comportament i-a lăsat fără cuvinte chiar şi pe oamenii care îl însoţesc pe Trump la summitul NATO. Dacă Boris Johnson doar zâmbeşte politicos, Emmanuel Macron spune la rândul său ceva. Însă comentariile sale nu pot fi auzite. Video și mai multe detalii despre momentul jenant aici.

 

loading...

Comments are closed.