Alte știri

Bordelurile din Amsterdam se redeschid, dar cu noi reguli. Ce le este interzis clienților să facă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Faimosul „Cartier Roșu” din Amsterdam s-a redeschis după o lungă perioadă în care a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus, însă lucrătorii sexuali și clienții trebuie să respecte noi reguli pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, relatează The Guardian.

Olanda a închis toate bordelurile la jumătatea lunii martie și plănuise să le mențină închise până în septembrie. În urma scăderii numărului de noi cazuri, însă, guvernul a decis redeschiderea lor mai devreme.

Lucrătoarele sexuale trebuie, însă, să verifice dacă clienții lor suferă de simptome ale COVID-19 dar și să ia măsuri de prevenție, precum dezinfectarea mâinilor și renunțarea la săruturi sau alt tip de contact „față-la-față”, acestea din urmă fiind interzise conform noilor reguli. Toate obiectele atinse de clienți trebuie, de asemenea, dezinfectate.

Felicia Anna, o româncă de 34 de ani care lucrează în Cartierul Roșu spune că „se simte bine” să fie din nou la muncă. Femeia, care este și șefa unui sindicat al lucrătoarelor sexuale din Amsterdam, spune că mulți dintre cei care lucrează în acest domeniu au trecut prin dificultăți financiare pe perioada pandemiei.

„Sunt rezervată total pentru ziua de miercuri”, spune Foxxy, lucrătoare sexuală și activistă la un ONG din Amsterdam.

Olanda a legalizat prostituția în anul 2000, iar lucrătorii sexuali trebuie să se înregistreze la camera de comerț și să plătească taxe pentru activitatea lor. În jur de 7000 de persoane lucrează în acest domeniu, în Amsterdam, conform datelor oficiale.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: Prima ţară europeană care redeschide bordelurile. Ministrul sănătăţii: „Sincer, cred că serviciile erotice puteau reveni chiar mai repede”

loading...

Comments are closed.