Actual

BREAKING NEWS // Mandat de arest pentru șapte din cei opt foști angajați ai Glorinal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a solicitării Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a șase din cei opt foști angajați ai companiei Glorinal, reținuți în cadrul efectuării perchezițiilor, în ziua de 7 septembrie 2020, precum și plasarea în arest la domiciliu a altui figurant.

Maia Sandu este gata să numească un Guvern PSRM-PDM, dacă va ajunge președinte

În cazul celui de-al optulea reținut, procurorii au dispus eliberarea acestuia, după înaintarea învinuirii formulate.

Amintim că, figuranții pe acest dosar sunt învinuiți de faptul că ar fi prejudiciat un număr de 70 de persoane cu circa 50 milioane lei, investite de păgubiți în noile apartamente, în municipiul Chișinău. Mijloacele bănești investite, însă, au fost folosite contrar destinației și au fost inclusiv însușite de către factorii de decizie, dar și de către alți angajați ai agentului economic. Drept rezultat, compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

Aflarea persoanelor în arest, la această etapă a investigațiilor, este mai mult decât necesară. Considerentele prezentate de procurori și amploarea lezării drepturilor păgubiților au fost de natură să convingă instanța de judecată, care a dat curs demersului acestuia. Potrivit procurorilor, doar în rezultatul acțiunilor de urmărire penală întreprinse și celor viitoare, în strictă conformitate cu legea, va deveni posibilă contribuirea la înfăptuirea actului de justiție.

La această etapă, urmărirea penală este în plină desfășurare. În acest sens, urmează a fi numite expertize tehnice pe dispozitive electronice și documente contabile care au fost ridicate în cadrul perchezițiilor. De asemenea, va avea loc audierea unui număr mare de persoane; iar așa cum declarațiile celor deja audiați (inclusiv ale învinuiților) conțin divergențe, se va purcede la confruntări pentru stabilirea adevărului.

loading...

Comments are closed.