Oficial

Oleg Sternioală DEMIS din funcția de Judecător CSJ și LIPSIT de imunitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Superior al Magistraturii, a admis parțial sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a judecătorului Curții Supreme de Justiție Oleg Sternioală. Magistratul a fost suspendat din funcție, scrie agora.md.

Solicitarea fostului procuror general interimar a fost susținută de șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Un singur membru a votat împotrivă.

Amintim că Sternioală a fost reținut pe 4 noiembrie. Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari. Acțiunea ar fi fost caracterizată prin faptul că o persoană care știa că acești bani sunt ilegali, a tăinut originea și locul aflării lor.

Ulterior, după ce a petrecut două zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție, Oleg Sternioală a fost lăsat să plece acasă.

Citește și: A fost reținut judecătorul CSJ, Oleg Sternioală. Procuratura a oferit detalii referitor la perchezițiile din biroul și domiciliul acestuia

loading...

Comments are closed.