Politic

BREAKING NEWS // Reacția virulentă a lui Alexandr Slusari, după conferința Nataliei Gavrilița

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Am ascultat atent conferința de presă a doamnei prim-ministru. Cu întârzierea semnificativă și cu anumite rezerve, dar am văzut deja elementele unei strategii de negocieri verticale pe subiectul aprovizionării țării cu gazele naturale, cu folosirea factorului livrării eventuale a gazelor din sursele alternative. În opinia mea, comunicarea a fost mult mai eficientă, decât la Andrei Spânu”, este reacția virulentă a lui Alexandr Slusari, lider al PPDA, după conferința de presă susținută de premierul Natalia Gavrilița.

Liderul politic mai spune că ”grija” Guvernului de la Chișinău față de Transnistria este una contraproductivă, iar pentru soluționarea problemelor celor din Stâna Nistrului ar trebuie să se gândească Rusia.

”Totodată, consider că aceasta grija față de Transnistria este una contraproductivă. Partea dreapta a Nistrului întreține economic o anclavă separatistă, folosită 30 de ani de Federația Rusă împotriva Moldovei.

Să gândească mai mult cei de la Moscova despre aprovizionarea energetică a coloniei și consecințele pentru regimul separatist și uzinele, controlate de oligarhi ruși, dacă Chișinău renunță de toate facilitățile economice față de aceasta zona. Apropo, acest factor ar trebui să fie un alt argument forte la negocieri cu partea rusă.

Iar la moment, cu dificultăți majore se confruntă cetățenii Republicii Moldova din nordul țării. Potrivit ultimilor date, presiunea gazelor in conducta de aprovizionare a regiunii nordice a scăzut foarte mult, iar pentru funcționare stabila a CET Nord de la Bălți este necesar zilnic circa 40 mii m3 gaze naturale, pe când întreprinderea acum este nevoită să lucreze cu 20 mii și să treacă pe un singur motor. Tehnic termocentrală nu poate lucra pe păcură.

De aceia, azi în cadrul administrației municipale Bălți s-a discutat introducerea un fel de stare de alertă locală cu închiderea urgentă a tuturor instituțiilor de învățământ. Nu știu care ar fi decizia finală, dar văd necesitatea intervenției urgente a autorităților centrale”, a mai declarat Slusari.

loading...

Comments are closed.