Actualitate

Bunuri în valoare de circa 11 milioane de lei, sechestrate într-un dosar de spălare de bani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 11 000 000 de lei. Este vorba despre bunuri de provenienţă dubioasă care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornită pe spălare de bani, transmite Telegraph.md

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 5 capitaluri sociale, 5 terenuri pentru construcţie şi 10 autoturisme. Suma totală a bunurilor sechestrate este estimată la 10 807 000 de lei.

Amintim că, în anul 2020, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a indisponibilizat bunuri, dobândite ilicit, în sumă de circa 1 miliard de lei, iar în primele săptămâni ale anului curent – aproximativ 15 000 000 de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Citește și: VIDEO // Un consilier de-al Maiei Sandu trăiește într-o casă de lux. A declarat-o la valoarea de doar 33 000 lei

loading...

Comments are closed.