Alte știri

Când vom avea la Chișinău primele autobuze și troleibuze noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

În condițiile actuale a pandemiei, muncipalitatea nu poate să pună pe linii mai multe unități de transport, din simplu motiv că ele nu sunt. Declarația a fost făcută de primarul general Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de la Moldova 1, transmite Telegraph.md cu referire la moldova24.info

„Dvs știți foarte bine că am aprobat acel plan de procurare a peste 370 de unități de transport în următorii 3 ani. Începând cu acest an, 35 de troleibuze. A fost plasată și prima dată în istoria Republicii Moldova și în jurnalul European de achizii publice, procurarea a 100 de autobuze pentru Chișinău și suburbii”, a declarat edilul.

Ion Ceban spune că orășenii vor putea să se bucure de troleibuze până la sfârșitul anului.

„Deja sunt în acest sens toate lucrurile încheiate. Banii au fost transferați, acum urmează să fie aduse până la sfârșitul lui septembrie 15 unități, iar până la sfrâștitul anului 35. Toate vor fi asamblate la Chișinău”, spune Ion Ceban.

Cât ține de procurarea autobuzelor, a fost lansată licitația, iar dacă nu sunt contestații, în 6 luni de zile vor fi 60 de autobuze, iar în 9 luni de zile toate autobuzele.

Asta nu înseamnă că ne oprim aici. Noi încercăm să îmbunătățim condițiile de transport și pentru cei din spațiu privat, maxi-taxi de exemplu, ne dorim un serviciu de calitate. Și evident, vom continua cu asamblarea troleibuzelor pe viitor”, a conchis edilul.

Citește și: Condiții dezastruoase în Spitalul Clinic Bălți, oraș condus de Renato Usatîi

loading...

Comments are closed.