Alte știri

Când vor ajunge în depozit primele doze de Pfizer procurate de Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primele doze de vaccin Pfizer din cele 700 procurate de autoritățile de la Chișinău vor ajunge la sfârșitul lunii iulie 2021 în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), informează Realitatea.md

Despre aceasta s-a anunțat marți, 27 iulie curent, în cadrul unei conferințe de presă susținute despre procesul de vaccinare.

Mai mult, reprezentanții și-au exprimat speranță că deja până la sfârșitul anului peste 80 la sută din moldoveni vor fi imunizați.

„Republica Moldova a recepționat un lot de 46 frigidere prin intermediul platformei COVAX – 30 pentru depozitarea vaccinurilor la temperatura de -15..-25 grade Celsius și 6 pentru temperatura +2..+8 grade Celsius. Lotul are o valoare de 34 de mii de euro și ne va ajuta în implementarea continuă a planului de imunizare. Totodată, am mai recepționat lotul de peste 100 de mii de doze Pfizer de la România, livrarea fiind posibilă datorită mecanismului de protecție civilă a UE. Un alt event important ține de confirmarea variantei Delta în țară, deși am menționat că există probabilitatea mare ca să fie deja prezentă ținând cont de migrația populației. Din 15 probe transmise către laboratorul de la Berlin, au fost confirmate 12 probe, ceea ce ne face să credem că un număr mare de persoane sunt infectate cu varianta Delta”, s-a menționat inițial în cadrul conferinței.

După care s-a adăugat la intervalul de întrebări/răspunsuri că, la sfârșitul acestei luni, Republica Moldova va recepționa primele doze din cele 700 procurate. Este vorba despre serul Pfizer, doar că nu s-a specificat câte doze vor face parte din acel prim lot. Vor fi depozitate la ANSP și transportate de către Pfizer cu ajutorul unei companii private.

Totodată, în contextul în care varianta Delta a COVID-19 se răspândește mai rapid și progresează mai grav ca și stări, transmițându-se de la o persoană către alte opt, autoritățile tind să creadă că până la sfârșitul anului 80 la sută din moldoveni vor fi imunizați.

Citește și: Șase persoane au fost reținute, după ce PCCOCS, SIS și Serviciul Vamal au depistat un microbuz cu aproape 200 de cutii cu țigări de contrabandă

loading...

Comments are closed.