Externe

Cauzele incendiului catastrofal din Federația Rusă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile ruse spun că au descoperit mai multe încălcări flagrante ale normelor de siguranță la centrul comercial din orașul siberian Kemerovo, care s-a aprins duminică, fapt care a făcut ca numărul victimelor incendiului să fie foarte mare, de 64 de morți. Comitetul de investigații a Rusiei spune că alarma anti-incendiu de la centrul comercial din Kemerovo a fost deconectată de un gardian și aparent nu a funcționat când a izbucnit incendiul, iar ieșirile de urgență ale mall-ului erau blocate.

64 de oameni și-au pierdut viața, în timp ce încercau să iasă pe geam din clădirea cuprinsă de flăcări sau să deschidă ușile blocate ale centrului comercial din orașul siberian situat la 3.000 de kilometri est de Moscova. Cauza incendiului încă nu a fost elucidată. Martorii oculari spun că el a început în cinematograful mall-ului. Se crede că printre victime se află și copii.

Patru persoane au fost reținute pentru a fi interogate, inclusiv șeful companiei care gestiona centrul comercial și cel al companiei care închiria spaițiul unde se crede că au izbucnit flăcările.

Autoritățile regionale din Kemerovo au anunțat trei zile de doliu, în 27-29 martie.

loading...

Comments are closed.