Actualitate

Ce a făcut Igor Dodon în vizita sa în raionul Călărași

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, președintele Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru în raionul Călărași, transmite Telegraph.md

Președintele a depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din localitatea Dereneu. Ulterior, a mers în vizită la veteranul de război Gurschi Mihail, din satul Dereneu, pe care l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei, care a fost marcată recent, și i-a înmiânat cea mai înaltă distincție a țării, Ordinul Republicii.

De asemenea, Igor Dodon a mers la Mănăstirea Hârbovăţ și l-a felicitat pe starețul mănăstirii, Arhimandritul Spiridon, precum și pe călugări, cu prilejul sărbătorii „Înălțarea Domnului” care este celebrată astăzi.

În cadrul vizitei în raionul Călărași, șeful statului a vizitat și Stația de epurare din com. Onișcani, construită în anul 2014, cu sprijinul Guvernului Poloniei. Aceasta este unica stație modernă din regiune, cu impact negativ ecologic 0.

În continuare, președintele s-a familiarizat cu situația din Spitalul raional Călărasi. Instituția medicală are o capacitate de 164 de paturi și un efectiv de 285 de angajați. Aici pacienții beneficiază de investigații de diagnostic şi tratament la aparate de ultimă generație. Grație mai multor proiecte finanțate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul instituției medicale a fost dotată cu un ventilator pulmonar, un monitor pentru supravegherea funcțiilor vitale ale pacientului și un sistem videoendoscopic pentru videocolonoscopie.

Igor Dodon le-a mulțumit medicilor pentru atitudinea responsabilă față de pacienți și a înmânat Diploma de Onoare a Președintelui unui grup de medici.

La Călărași șeful statului a avut o întrevedere și cu conducerea Consiliului raional cu care a discutat despre situația social-economică din regiune. Ștefan Bolea, președintele raionului, a enunţat o serie de probleme, soluţionarea cărora necesită implicarea autorităţilor centrale. Printre acestea au fost menţionate dificultăţile financiare, insuficiența de cadre în sectorul bugetar, necesitatea impulsionării procesului de construcție a drumurilor, implementarea proiectelor de mediu, susținerea agriculturii.

Președintele a remarcat că una dintre prioritățile conducerii Republicii Moldova este continuarea realizării proiectelor de infrastructură și asigurarea protecției sociale a cetățenilor din toate raioanele țării.

Citește și: Igor Dodon s-a întâlnit cu trei agenți economici din raionul Ungheni

loading...

Comments are closed.