Alte știri

Ce riscă Vlad Plahotniuc după declarațiile Departamentului de Stat al SUA. Explicațiile lui Andrian Candu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrian Candu, ex-speakerul Parlamentului RM, fiind invitat la emisiunea „Punctul de azi” de la TVR Moldova, s-a expus pe subiectul declarațiilor Departamentului de Stat al SUA, în care se specifica interdicția de intrare a lui Vlad Plahotniuc pe teritoriul SUA. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Eu sunt departe de a înţelege sistemul juridic şi politic din SUA în această privinţă, în tot ceea ce înseamnă declaraţia de acest gen a secretarului de stat. Înţeleg că această declaraţie este mai mult politică. Nu are efecte juridice a tot ceea ce înseamnă şederea în SUA. Are efect pentru viză dacă vrei sa intri, dar dumnealui deja îi acolo”, menționează ex-președintele de Parlament.

După părerea lui Andrian Candu, Departamentul de Stat al SUA a decis să-i impună lui Vlad Plahotniuc interdicţie de intrare în ţară „ca răspuns la nenumărate solicitări din partea Guvernului de atunci, Maia Sandu”.

„Departamentul de Stat era obligat să răspundă prin această declaraţie. Poate greşesc, nu sunt specialist în domeniul respectiv”, spune actualul deputat democrat.

Deputatul consideră că nu există probe ce ar demonstra vinovăţia lui Vlad Plahotniuc în contextul acuzaţiilor aduse de Departamentul de Stat, pentru că :„eu cred că, dacă erau probe, nu Departamentul de Stat este cel care dă notă sau vine cu calificarea unor probe. Sunt instanţele de judecată şi alte autorităţi care se ocupă de astfel de investigaţii”.

Vlad Plahotniuc şi membrii familiei sale au interdicţie de intrare în Statele Unite, conform unui anunţ al Departamentului de Stat american. Decizia este determinată de implicarea oligarhului moldovean Vladimir Plahotniuc în acte de corupţie semnificative.

La fel, unii politicieni de la Chişinău au speculat că Vlad Plahotniuc s-ar afla în Miami, SUA, unde ar fi solicitat azil politic.

Citește și: Igor Dodon: „Unii deputați din opoziție au mers la APCE ca turiști. S-au înregistrat și au pișcat-o, nu știu, la shopping”

loading...

Comments are closed.