Politic

Chiar dacă Partidul AS e membru observator al PPE, Igor Grosu nu-și recunoaște colegii europarlamentari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conducerea Partidului AS și cea a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) susțin că euro-deputații Partidului Popular European (PPE), care au venit în vizită la primarul de Orhei, nu reprezintă PPE și că este o vizită privată a câtorva membri ai formațiunii.

Contactați de jurnaliștii site-ului Deschide.md, Igor Grosu și Alexandru Slusari, vice-președinții Partidului AS și respectiv PPDA au declarat în unison că delegația din partea PPE nu este una oficială ci una mai mult privată.

„Din informațiile noastre, nu este vorba de o delegație din partea PPE. Dacă ar fi fost cu adevărat una oficială, am fi fost informați. Înțelegem că este un grup privat. Noi nu avem nicio conexiune. Din informațiile noastre, ei nu sunt de la PPE, ei sunt într-o vizită privată”, a declarat Grosu.

„Dacă ar fi fost o vizită oficială a PPE noi am fi fost informați. Ei au fost invitați în particular și ei nu reprezintă PPE. Pot să vă spun că liderul partidului din care fac parte a fost invitat pe data de 30 la Bruxelles la o reuniune PPE, dar despre această vizită nu știm”, a menționat vicepreședintele PPDA.

Deschide amintește că un grup de cinci deputați europeni din cadrul Partidului Popular European au venit la Orhei, în vizită la partidul primarul de Orhei, Ilan Shor, se spune într-un comunicat al Partidului Șor.

Din delegație au făcut parte Fulvio Martusciello (șeful delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Israelul), Stefano Maullu (vicepreședinte al Comisiei Europene pentru cultură și educație), Alberto Cirio (membru al delegației Comisiei parlamentare UE-Moldova), Salvatore Domenico Pogliese și Tomas Zdechovsky.

Telegraph amintește că în luna octombrie 2017, o delegație în frunte cu Ilan Șor a mers să se întâlnească cu mai mulți reprezentanți ai Partidului Popular European. Întâlnirea propriu-zisă a avut loc la Bruxelles.

Presupunem că această vizită este un nou episod din lupta politică dintre Partidului AS și Partidul Șor, care printr-un război intern încearcă să obțină admirația PPE-ului.

loading...

Comments are closed.