Alte știri

CIFRE EXACTE // Peste 166 de mii de moldoveni i-au întors spatele Maiei Sandu, față de turul I din 2016

Pinterest LinkedIn Tumblr

În turul I al alegerilor prezidențiale din 2020, peste 166 mii de moldoveni i-au întors spatele Maiei Sandu, arată datele exacte publicate de Comisia Electorală Centrală, informează Telegraph.md

Conform informațiilor de la CEC, doar 549152 alegători cu drept de vot din țara noastră au susținut-o pe Maia Sandu în turul I al alegerilor prezidențiale din 2016, înregistrând atunci o cifră record în mun. Chișinău – 211 mii de voturi.

Peste patru ani de zile, timp în care a reușit să fie parlamentar și premier, Maia Sandu a obținut voturile a doar 382 655 de moldoveni aflați în țară, fiind o diferență negativă de peste 166 de mii față de turul I din 2016.

Din datele publicate de CEC, Maia Sandu a suferit pierderi în aproape toate raioanele țării, cu excepția Cimișlia (+147 de voturi), Dondușeni (+86 de voturi), Taraclia (+11 voturi) și UTA Găgăuzia (+487 de voturi).

La nivel de Chișinău, Maia Sandu a pierdut peste 80 de mii de voturi.

Potrivit experților, șefa PAS a pierdut electorat din cauza alianței cu Dodon și PSRM, dar și urmare a cedărilor de putere în fața rușilor, care au fost negociate direct cu Dmitri Kozak și agreate fără negocieri dure. Totodată, electoratul a reacționat negativ și la cedarea Guvernului ACUM.

Condamnatul penal în România, Cristian Rizea, îndeamnă moldovenii să o voteze pe Maia Sandu

loading...

Comments are closed.