Alte știri

Circa 800 km de drumuri din țara noastră au fost reparate cu suportul partenerilor externi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova a beneficiat de investiții de circa 630 milioane de euro din partea partenerilor externi în proiecte de infrastructură rutieră, începând cu anul 2007 și până în prezent. Din aceste resurse au fost efectuate intervenții la peste 800 km de drumuri, transmite Telegraph.md

Finanțările au fost acordate țării noastre sub formă de credite și granturi de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD),Banca Europeană de Investiții (BEI), Fondul Investițional de Vecinătate a Uniunii Europene și Comisia Europeană.

În conformitate cu Strategia de Transport și Logistică pe anii 2013-2022, proiectele au urmărit stoparea degradării rețelei de drumuri, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii drumurilor şi conectarea acesteia la rețelele europene de transport.

La momentul actual, Ministerul Economiei și Infrastructurii, prin intermediul întreprinderii Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), derulează 18 proiecte de reabilitare și construcție a drumurilor naționale, în valoare totală de circa 7 miliarde lei. Proiectele sunt finanțate din resursele Băncii Mondiale, BERD, BEI și Comisiei Europene.

Citește și: Miniștrii educației din întreaga lume au discutat despre impactul COVID-19 asupra sistemului educațional

loading...

Comments are closed.