Clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului Israelului

În semn de solidaritate cu poporul israelian, în această seară, clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului statului Israel.

„Republica Moldova este solidară cu Israelul și poporul israelian și condamnă public actele teroriste ale Hamas”, se menționează în mesajul transmis de Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ilan Șor se oferă să-i ajute pe moldovenii care vor să plece din Israel

Totodată, șeful legislativului a anunțat că Ambasada Republicii Moldova din Israel a primit tragica veste a pierderii unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza.

După instituirea stării de război pe întreg teritoriul Statului Israel, Ambasada Republicii Moldova în Israel a comunicat că funcționează în regim de alertă, 24/7, prestând doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. De asemenea, la Chișinău a fost activată o celulă de criză care monitorizează situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre și alte instituții responsabile.

Autoritățile de la Chișinău fac apel către cetățenii moldoveni aflați în Israel să respecte cu strictețe instrucțiunile de securitate emise de autoritățile locale și îi îndeamnă să se înregistreze prin intermediul acestei platforme: https://shorturl.at/tvCR9. În prezent, s-au înregistrat 174 de cetățeni. Totodată, pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni pot contacta Ambasada din Israel la următoarele adrese de contact: https://israel.mfa.gov.md/, tel-aviv@mfa.gov.md, telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7), sau la linia de urgență a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share