Alte știri

CNAM şi-a onorat integral obligaţiile financiare pentru primul trimestru faţă de instituţiile medicale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a achitat în totalitate serviciile medicale prestate în primul trimestru al anului curent de către instituţiile medico-sanitare contractate.

Despre acest lucru s-a anunțat într-un comunicat de pe pagina instituției.

Conform contractelor încheiate de CNAM cu instituţiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală, compania achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori. Prima etapă o reprezintă plăţile în avans, efectuate la începutul fiecărei luni, în mărime de până la 80% din suma planificată pentru luna respectivă.

A doua etapă constă în achitarea la finele fiecărui trimestru a restului sumei, în funcţie de serviciile medicale prestate în limita prevederilor contractuale. Această plată este efectuată în decurs de o lună de la prezentarea setului integral de facturi fiscale și rapoartele pentru lunile trimestrului respectiv.

Astfel, CNAM a virat săptămâna curentă prestatorilor de servicii medicale restul sumei pentru primul trimestru – circa 243 de milioane 400 de mii de lei. Totodată, prestatorilor de servicii farmaceutice le-au fost achitate 60 de milioane de lei pentru medicamente compensate.

Citește și: 415 moldoveni au venit acasă în ultimile 24 de ore cu două rute charter din Federația Rusă și Marea Britanie

loading...

Comments are closed.