Alte știri

Comentariul CEC referitor la hotărârea Guvernului privind alocarea a celor 70 de milioane de lei pentru anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce Executivul a aprobat în ședința de miercuri, 12 mai, 70 de milioane de lei pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) susține că va analiza hotărârea. Totuși, CEC menționează că se află în dialog cu Guvernul pentru a găsi și alte resurse financiare necesare pentru desfășurarea scrutinului.

„Deocamdată CEC nu a recepționat hotărârea Guvernului, referitor la alocarea resurselor financiare. Așteptăm să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a se demara procedurile legale de alocare a banilor, dar în continuare vom fi în comunicare cu colegii de la Guvern pentru a fi identificate și alte resurse financiare necesare bunei desfășurări a procesului electoral. Comisia va analiza hotărârea și mai departe vedem cum procedăm. Noi lucrăm mai departe pentru că au fost demarate o serie de activități care trebuie continuate, nu putem să oprim procesul, dar vom fi în continuare în comunicare cu cei de la Guvern pentru a găsi și alte resurse, așa cum a menționat chiar și domnul prim-ministru”, a declarat pentru TV8.md, Rodica Sîrbu, purtătoarea de cuvânt a CEC.

Precizăm că, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi alocate 70 de milioane de lei, necesari pentru inițierea scrutinului. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat astăzi, 12 mai, de Cabinetul de Miniștri. Tot în cadrul ședinței Executivului de astăzi, Cabinetul de Miniștri a solicitat Comisiei Electorale Centrale să opereze modificări la devizul de cheltuieli preconizat pentru scrutinul din 11 iulie curent.

Citește și: VIDEO // Vlad Filat o critică dur pe Maia Sandu: „Mai puțin se informează și mai des se pronunță. Să nu uite de cine am fost condamnat și cum”

loading...

Comments are closed.