Politică

Comisia de etică și disciplină a UAM a respins cererea prealabilă depusă de Igor Popa, după ce i-a fost retrasă licența

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia de etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova a respins cererea prealabilă depusă de Igor Popa, după ce i-a fost retrasă licența, informează NewsIn.md

Informația a fost confirmată de președintele Comisiei de etică și disciplină, Mihail Gafton.

Anterior, Igor Popa a depus cerere prealabilă împotriva hotărârii Comisiei de etică și disciplină și, conform Codului Administrativ, efectul actului prin care i-a fost luată licența a fost suspendat.

Amintim că, la începutul lunii decembrie a anului trecut, Comisia de etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova a decis să retragă licența avocatului Igor Popa. Asta după ce fostul său client, Vlad Filat, a depus o sesizare la Uniunea Avocaților din Moldova, după ce în cadrul unei emisiuni televizate Igor Popa a dezvăluit mai multe detalii din relația cu fostul său client.

Comisia a precizat că acțiunile lui Igor Popa de prezentare publică a corespondenței clientului, de declararea public a vinovăție a acestuia, constituie abateri disciplinare grave, incompatibile cu activitatea de avocat.

Comisia a precizat că obligația lui Igor Popa în calitate de avocat a fost de a păstra secretul profesional absolut și nelimitat în timp.

Citește și: Poziția PPDA, după consultările cu Maia Sandu

 

loading...

Comments are closed.