Alte știri

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare a cerut arestarea lui Elon Musk. Ce acuzații i se aduc miliardarului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) a cerut unui judecător să-l rețină pe fondatorul Tesla pentru că ar fi încălcat înțelegerea cu ei. Bloomberg raportează că Elon Musk a încălcat înţelegerea încheiată pe 16 octombrie 2018, care prevedea că miliardarul trebuie să ceară aprobarea de la Tesla Inc. pentru a posta mesaje pe rețelele de social media sau pentru a publica comunicate importante pentru companie sau investitori.

În plângerea depusă, SEC a declarat că Elon Musk a scris pe Twitter, pe 19 februarie, căva face în jur de 500 de mii de mașini în anul 2019. Agenția a mai spus că miliardarul a recunoscut că mesajul a fost inexact atunci când a postat pe rețeaua de socializare, la câteva ore după, un al doilea mesaj, potrivit thedailybeast.com, scrie libertatea.ro

CNBC raportează că acțiunile Tesla au scăzut cu aproape cinci procente după ce a izbucnit scandalul. Musk a susținut că SEC nu a citit transcriptul privind câștigurile Tesla, unde a declarat că societatea ar putea să producă „de la 350.000, la 500.000 de mașini Model 3” în anul 2019. „Cât de jenant”, a scris Musk pe Twitter.

În luna septembrie a anului trecut, Musk a fost dat în judecată de Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare pentru că a indus în eroare investigatorii, procesul fiind inițiat după ce, pe 7 august, acesta a anunțat că a obținut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla și trecerea acesteia sub control privat, prin cumpărarea de acțiuni care valorau 420 de dolari fiecare.

Anunțul a generat confuzie și a condus la creșterea valorii firmei pe piața bursieră, Atunci, miliardarul a acceptat să demisioneze din funcția de președinte al Tesla și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autoritățile de reglementare.

loading...

Comments are closed.