Contraoferta Adelei Răileanu la propunerea lui Lilian Carp cu privire la extinderea listei persoanelor care trebuie să-și declare veniturile

PAS propune extinderea obligației de depunere a declarației de avere către mai mulți angajați din sectorul public. Anunțul a fost făcut de către Lilian Carp, deputat.

Ulterior, proiectul propus de către reprezentantul PAS a fost “completat” de opoziție, iar în acest sens, Adela Răileanu, deputat BCS, a prezentat o “contraofertă”.

PROIECT // Liderii partidelor și alte categorii de persoane vor trebui să-și declare veniturile

“O inițiativă, aparent bună, însă consider că e incompletă. Îi invit pe cei din PAS să privească și în alte direcții ale societății.

Formatorii de opinie, analiștii, experții care trăiesc practic în studiouri de televiziune – poate ar trebui să își expună și ei veniturile și averile? Lista ar putea continua cu liderii de ONG-uri, care beneficiază de granturi însemnate din surse externe. Este o întrebare pertinentă: oare poporul nu ar trebui să afle mai mult despre viața și sursele de finanțare ale acestor activiști conectați la fondurile străine?

Autorii de talk-showuri politice, care influențează opinia publică – poate că ar trebui și ei să treacă printr-un test al integrității? Este o provocare pentru a cunoaște mai bine “secretele” idolilor noștri de pe micile ecrane. Și asta pentru că în țară s-a format o castă întreagă de “slujitori politici” cu averi și conturi bancare grase, dar care cu greu ar putea demonstra proveniența lor.

Poate a venit timpul să extindem această inițiativă la toți cei care influențează opinia publică, indiferent de domeniul lor de activitate. Dacă depunerea declarației de avere pentru unii este relevantă, cu siguranță ar trebui să fie aplicată tuturor celor care au impact asupra societății”, a declarat Răileanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share