Controale ANI // Sunt vizați un judecător, un șef de direcție din MEI și un magistrat

În săptămâna 05-09 iulie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit o diferență substanțială de peste un milion de lei în cadrul unui control al averii, care a fost finalizat pe numele unui judecător din Judecătoria Chișinău sediul Râșcani, transmite Telegraph.md

Săptămâna trecută, inspectorii ANI au mai demarat alte cinci noi controale. Astfel sunt verificate averile unui alt magistrat din cadrul Judecătoriei Cahul, dar și a unui director general interimar al unei întreprinderi municipale din Chișinău și funcționar public din cadrul Primăriei Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău.

La fel sunt investigate și două posibile conflicte de interese, care ar fi fost admise de către directorul unui Gimnaziu din Chișinău și directorul unei grădinițe din raionul Călărași.

Inspectorii de integritate au pornit două cauze contravenționale pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Astfel, un șef de direcție din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii și un consilier din Consiliul Copceac din Ceadâr Lunga ar putea fi sancționați pentru încălcarea regulilor privind declararea averii și intereselor personale.

Pe numele unui fost funcționar din cadrul Penitenciarului 13 a fost deja întocmit un proces verbal cu privire la contravenție prin care i-a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1750 de lei pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

Alți trei subiecți au declarat la ANI câte un conflict de interese. Este vorba despre un primar din suburbia Chișinăului și doi primari din raioanele Hîncești și Anenii Noi

Juriștii ANI au reprezentat interesele Autorității în 13 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare care au fost contestate de subiecții găsiți cu încălcări.

Reprezentanții ANI au răspuns la 71 de apeluri telefonice, inclusiv 15 la Linia Intituțională de informare. ANI a eliberat 17 Certificate de Integritate.

Citește și: Un moldovean și-a procurat permisul de conducere fără a se înscrie măcar la vreo școală auto. A achitat 100 de euro pentru trei categorii

Total
0
Shares
Total
0
Share