Actual

Coregrafii Iurii Gorșcov, Avram Chiosea și Constantin Ghermec au fost comemorați în plenul Legislativului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații i-au comemorat, astăzi, printr-un minut de reculegere păstrat în plenul Parlamentului, pe coregrafii Iurii Gorșcov, Avram Chiosea și Constantin Ghermec, care au decedat săptămâna trecută.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Coregraful și pedagogul Iurii Gorșcov a fost primul director al Colegiului Național de Coregrafie, Maestru în Artă, Artist Emerit, deținător al Ordinului ”Gloria Muncii” și al ”Ordinul Republicii”, laureat al Premiului Național.

Avram Chiosea a fost conducătorul artistic al Ansamblului de cântece și dansuri populare ”Cadânja” din Comrat, filiala ÎS ”OCI Moldova-Concert”. Pentru activitate prodigioasă și profesionalism s-a învrednicit de mai multe distincții, inclusiv de Ordinul ”Mihail Ceachir”.

Constantin Ghermac a fost coregraf al Ansamblului de cântece și dansuri populare găgăuze ”Diuz-Ava”. De-a lungul anilor, ansamblul a obținut succese remarcabile atât în țară, cât și peste hotare.

”Memorie veșnică artiștilor și coregrafilor minunați, oamenilor de excepție care și-au dedicat viața dezvoltării culturii Republicii Moldova și au glorificat-o în multe țări ale lumii”, a menționat deputata Ivanna Koksal.

loading...

Comments are closed.