Corneliu Furculiță: “Votarea principalului document financiar al țării nu trebuie să fie transformată în târg”

Votarea principalului document financiar al țării în Parlament nu trebuie să fie transformată în târg, a declarat președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

Liderul deputaților socialiști a declarat, la Radio Moldova, că Legea Bugetului de Stat este necesară pentru țară, iar deputații care nu vor susține inițiativele incluse în acest proiect trebuie să meargă în fața cetățenilor și să argumenteze de ce nu au votat pentru majorarea salariilor și pensiilor, pentru investițiile în infrastructură sau pentru măsurile de susținere a mediului de afaceri.

”În proiectul noului buget se prevede scăderea cotei TVA pentru HoReCa de la 15% la 12%. De asemenea, sunt prevăzute majorările de salarii care au fost promise de președintele Dodon și socialiști pentru personalul medical cu 30% și, ulterior, cu 40%. Mai sunt multe inițiative sociale care duc la majorarea salariilor bugetarilor, la construcția drumurilor, sistemelor de apă și canalizare, subvențiile în agricultură. Cine din fracțiunile din Parlament vor putea să refuze aceste inițiative și vor fi în stare să le argumenteze în fața alegătorilor lor? Aici nu este vorba de târg, ci de interesul pentru țară, pentru cetățeni”, a declarat deputatul PSRM.

Corneliu Furculiță a declarat că fracțiunea PSRM va susține aceste document și și-a exprimat convingerea că același lucru îl vor face și celelalte fracțiuni din Legislativ.

Premierul Ion Chicu a menționat că, proiectele bugetelor pentru anul viitor și Politica bugetar-fiscală urmează să fie aprobate de Guvern în data de 30 noiembrie. La 01 decembrie, documentele vor fi trimise în Parlament, pentru dezbateri și aprobare în lectură finală.

Corneliu Furculiță: Guvernul pe care noi l-am susținut a făcut față provocărilor din acest an dificil

Total
0
Shares
Total
0
Share