Alte știri

CORONAVIRUS // Anul acesta nu va fi adusă lumina sfântă în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Focul Haric nu va fi adus anul acesta în Republica Moldova. Pentru că suntem în stare de urgență din cauza riscului de infecție cu virusul Covid – 19, nicio delegație de la Chișinău nu va merge în ajun de Paște la Ierusalim, pentru a lua lumină sfântă.

Informația a fost confirmată pentru TV8 de secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, cel care se și ocupă de obicei de partea logistică, atunci când sunt organizate delegațiile spre Ierusalim.

Focul Haric, considerat un miracol al ortodoxiei, a fost adus în țara noastră în ultimii 17 ani, la rând. De regulă, o delegație compusă din reprezentanți ai Mitropoliei, inclusiv ÎPS Vladimir, dar și mai mulți oficiali de stat și credincioși merg la Ierusalim pentru a aduce lumina sfânta în sâmbăta Paștelui și a o împărți miilor de creștini.

Potrivit religiei, după ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Citește și: VIDEO // MAI prezintă harta interactivă care va permite monitorizarea persoanelor aflate în carantină

loading...

Comments are closed.