Externe

CORONAVIRUS // Israel modifică o parte din liniile de producție a rachetelor pentru a produce sisteme de ventilație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Apărării din Israel a precizat într-un comunicat transmis marți seară că linia de producție pentru aparate de ventilat mecanic a fost inaugurată în departamentul de producţie clasificată a rachetelor al Industriei Aerospaţiale Israeliene (IAI), notează agenția românească Agerpres.

„Israelul trebuie să dezvolte capacităţi independente în toate domeniile legate de gestionarea pandemiei de COVID-19. Nu putem rămâne dependenţi de achiziţiile de la alte ţări”, a spus ministrul apărării, Naftali Bennett.

Iniţiativa este un efort comun între minister, IAI şi compania israeliană de tehnologie medicală Inovytec. Primele 30 de aparate de ventilat mecanic produse au fost deja livrate Ministerului Sănătăţii, conform comunicatului, care nu precizează câte astfel de dispozitive ar urma să fie produse în fiecare zi.

Lipsuri ale dispozitivelor respiratorii au fost raportate în întreaga lume, iar liniile de producţie se confruntă cu provocări în lanţul internaţional de aprovizionare, în contextul cererii record şi al dificultăţii achiziţionării de componente.

Citește și: Un bebeluş de numai şase săptămâni din Connecticut, SUA, a murit din cauza coronavirusului

loading...

Comments are closed.