Alte știri

Coronavirusul unește malurile Nistrului: Experții de la Chișinău și Tiraspol coordonează măsurile de prevenirea răspândirii infecției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 04 februarie 2020, experții în domeniul sănătății publice de pe ambele maluri ale râului Nistru s-au întrunit într-o ședință de lucru în vederea coordonării și consolidării eforturilor de prevenire și răspuns la răspândirea infecției coronavirus de tip nou.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Specialiștii de profil de la Chișinău și Tiraspol au făcut un schimb de informații cu privire la etapa actuală și evoluțiile legate de înregistrarea cazurilor de infectare la nivel regional și global, evocând acțiunile întreprinse pe ambele maluri pentru prevenirea răspândirii virusului și informarea cetățenilor despre măsurile de protecție ce  se recomandă a fi respectate.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, care la fel au participat la ședință, au prezentat instrucțiuni tehnice legate de investigare și diagnosticare a virusului, exprimându-și deplina deschidere de a sprijini instituțiile responsabile  de pe ambele maluri în vederea acționării prompte în contextul  depistării cazurilor de infectare.

Totodată, în cadrul discuțiilor a fost abordat și subiectul legat de asigurarea liberei circulații în condițiile măsurilor de prevenire a răspândirii virusului.

Părțile și-au reiterat angajamentul de a menține un dialog dinamic pentru a monitoriza evoluțiile în legătură cu situația creată, pentru a proteja sănătatea și bunăstarea cetățenilor.

Citește și: Programul național „Un doctor pentru tine” și-a reluat activitatea

loading...

Comments are closed.