Politic

Critici din Parlamentul European pentru partenerii politici ai Maiei Sandu de la București

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul de la București, condus de partenerul politic al Maiei Sandu, Ludovic Orban, pentru schimbările pe care vrea să le aducă legii electorale.

“Guvernul României care face parte din Partidul Popular European ar trebui să țină cont de Comisia de la Veneția, care interzice modificarea legii electorale cu un an înaintea alegerilor. Nu o luați pe același drum ca Polonia și Ungaria subminând statul de drept!”, a scris Iratxe Garcia Perez pe Twitter.

Șefa grupului S&D s-a referit la intenția Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Garcia Perez a primit un răspuns imediat din partea europarlamentarului PNL Siegfried Mureșan, relatează Cotidianul.ro.

“Cu tot respectul: singurul partid din România care a afectat statul de drept în ultimii ani a fost Partidul Social Democrat, membru al Partidului Socialiștilor Europeni și al grupului Socialiștilor și Democraților din parlamentul European. Noul guvern de centru-dreapta al României va respecta întotdeauna toate standardele internaționale”, a scris Mureșan pe Twitter.

Telegraph.md amintește că partidele  partidul Maiei Sandu au semnat în luna martie 2018, un acord de colaborare cu Partidul Național Liberal (PNL) din România, condus de Ludovic Orban.

Citește și: Partenerii politici ai Maiei Sandu de la București au decis să bage România în alegeri anticipate

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.