Alte știri

Cum poți vota în turul II dacă ai simptome de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alegătorii pot solicita votarea la locul aflării și pentru turul II al alegerilor prezidențiale, care va avea loc duminică, 15 noiembrie. Însă, potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), cererile depuse pentru turul întâi nu sunt valabile și la turul al doilea. Au posibilitatea de a vota la locul aflării, fără obligația de a prezenta certificatul medical, doar alegătorii care manifestă simptome ale infecției COVID-19, transmite Telegraph.md

Precizăm că alegătorii, care au simptome respiratorii asemănătoare celor de coronavirus nu sunt obligați să prezinte testul negativ la infecția COVID-19 pentru a putea beneficia de votarea la locul aflării.

Votarea la locul aflării poate fi solicitată doar în raza secției de votare unde își are înregistrarea la domiciliu/reședință alegătorul.

Cererile se fac în scris, până la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical.

Persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Cererile privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilități de vedere pot fi făcute inclusiv în formă verbală.

Persoanele menţionate votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secţiei de votare în baza cererilor depuse.

Menționăm că al doilea tur de scrutin se organizează pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur.

Potrivit rezultatelor, Maia Sandu a acumulat 36,12% dintre voturi și s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor prezidențiale. Ea este urmată de Igor Dodon cu un scor de 32,64%.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 15 noiembrie.

Persoanele cu bronșită acută și osteoartroză vor beneficia de medicamente compensate

loading...

Comments are closed.