Alte știri

Cum răspunde Viorica Dumbrăveanu la zvonurile că rudele unor pacienți morți ar fi plătite pentru ca în certificatul de deces să se scrie Covid – 19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Informații denaturate și ofensatoare în adresa personalului medical din prima linie. Asta spune ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu despre zvonurile care au circulat în ultima vreme pe rețelele sociale, potrivit cărora, rudele unor pacienți decedați la spital ar fi fost plătite cu mii de lei, pentru a fi de acord ca în certificatele de deces să se scrie că au murit de coronavirus.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Prezentă la ședința de azi a Parlamentului, Viorica Dumbrăveanu a venit cu aceste explicații la solicitarea deputatului PAS, Igor Grosu.

„Este un fals, sunt informații denaturate și nu există nicio motivare pentru personalul medical în cazul dat să înregistreze cazurile respective, dar este și imposibil ca fiind non-Covid, să îl înregistreze Covid”, a explicat Dumbrăveanu.

Șefa de la Sănătate mai spune că împreună cu mai mulți specialiști de la minister a examinat fiecare dintre cazurile apărute în spațiul public.

„Specialiștii într-un caz au s-au expus că era vorba de o doamnă care a decedat de Covid dar reieșind că avem stigma și discriminarea în comunități, cu adevărat rudele au aruncat această informație denaturată pentru ca să aibă posibilitatea să o petreacă fără discriminare și criticile abuzive din partea comunității”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Într-un alt caz, dezvăluit de către un bărbat într-un live pe Facebook, Ministerul Sănătății ar fi sesizat instituțiile de drept.

„Noi ne-am sesizat și am sesizat și organele de drept care investighează acest caz. Mă bucur că persoana imediat ce s-au sesizat organele de drept pe această înregistrare, a șters acel video, care a fost văzut cu regret de mulți oameni și se denaturează situația”, a spus Dumbrăveanu.

„Noi calificăm ca fiind și o ofensă pentru cei care lucrează în prima linie în aceste momente deloc simple”, a adăugat ministra Sănătății.

Citește și: Tânăr de 22 de ani, cercetat penal pentru furt. Ce pedeapsă riscă acesta

loading...

Comments are closed.