Curtea Constituțională: proiectul constituțional de reformare a sectorului justiției prezentat de Guvern este legal

Curtea Constituțională (CC) a avizat pozitiv proiectul de modificare a Legii Supreme care prevede reformarea sistemului judecătoresc din Republica Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la NTV.md

Potrivit deciziei CC, proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului din 30 septembrie 2020, respectă condițiile de revizuire a Constituției și poate fi prezentat spre examinare Parlamentului.

Curtea mai precizează că acest document poate fi adoptat de Parlament după cel puțin șase luni de la data prezentării inițiativei.

Avizul CC este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Amintim, Consiliul Europei a confirmat, în luna septembrie, că proiectul de lege privind amendamentele constituționale referitoare la sistemul judecătoresc și Consiliul Superior al Magistraturii, promovat de către Guvernul Chicu, este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneția.

Motivul pentru care PSRM vrea retragerea SIS din subordinea președintelui ales – Maia Sandu a jurat credință ALTUI stat

Total
0
Shares
Total
0
Share