Alte știri

De astăzi și până pe 15 ianuarie 2021, Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special

Pinterest LinkedIn Tumblr

De astăzi și până în data de 15 ianuarie 2021, Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele instanței, Vladislav Clima.

Prin urmare, pentru perioada menționată a fost stabilit regim special de muncă, iar la serviciu va veni doar personalul strict necesar și personalul a cărui activitate necesită prezența obligatorie. Pe durata programului de muncă se va respecta distanța socială, se vor utiliza mănuși și măști de protecție.

În cazul angajaților care vor avea posibilitate să muncească de acasă, aceștia vor trebui să prezinte o dare de seamă în privința muncii efectuate de la distanță.

Până în data de 15 ianuarie 2021, accesul persoanelor străine în incinta Curții de Apel Chișinău va fi interzis . În cazul persoanelor care au calitatea de participant pe cauze penale, civile, administrative, vor putea depune cereri, demersuri etc., doar prin poștă, e-mail, fax și telefon. În cazuri excepționale, actele de procedură, cererile și demersurile vor putea fi depuse în bir. 5 (Secția relații publice), doar cu permisiunea prealabilă a persoanei responsabile de primirea lor, cât și cu respectarea condițiilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Totuși, prin derogare de la prevederile dispoziției, va fi permis accesul în sălile de judecată doar procurorilor, avocaților și altor participanți pe cauze privind mandatele de arest, măsurile speciale de investigație, măsurile asiguratorii, pe cauze penale în ordine de apel și recurs în cadrul cărora sunt persoane arestate, pe cauzele în cadrul cărora a fost admisă cererea privind accelerarea procedurii de examinare a cauzei și cauzele contravenționale ce vizează încălcarea Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

La fel, în măsura posibilităților, persoanele aflate în detenție vor fi audiate prin sistemul de videoconferință.

Citește și: Chicu: Angajații din domeniul culturii din structurile statului vor continua să primească salarii, indiferent dacă dau sau nu spectacole

loading...

Comments are closed.