Social

De ce moldoveanca infectată cu virusul Covid-19 a fost transferată la Spitalul Clinic Republican

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit recomandărilor OMS și Ordinului MSMPS nr 222 din 04.03.2020, pacienții adulți, depistați cu infecția Coronavirus de tip nou, cu forme ușoare și medii, sunt tratați în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, însă cei care prezintă complicații grave sunt internați la Spitalul Clinic Republican (SCR).

Pacienta respectivă a fost internată primar în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Ulterior, odată cu agravarea stării de sănătate, aceasta a fost transferată în Secția reanimare și terapie intensivă a SCR. Pacienta este izolată în boxa de reanimare. Starea acesteia rămâne a fi gravă, dar stabilă.

Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei este echipat cu echipament de protecție individuală. Intrarea în secția Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19.

Cu referire la cele două persoane, 1 copil și adult, care au prezentat simptome asociate infecției cauzate de Coronavirusul de tip nou, revenite recent din Italia, Ministerul informează  că rezultatele sunt negative.

ORDIN: Care sunt spitalele împuternicite să interneze persoane suspecte sau infectate cu noul coronavirus

 

 

loading...

Comments are closed.