DECLARAȚIE // Diploma de master a Alei Nemerenco este ilegală și punct

Diploma de master a Alei Nemerenco este ilegală și punct. O spune expertul în științe politice Vitalie Sprînceana care a venit cu argumente în acest sens.

Am citit legea învățământului din 1995 (în baza căreia erau organizate studiile de master până la adoptarea Codului Educației), am citit Carta USMF și alte documente interne și nu am găsit nicăieri, că rectorul are dreptul să acorde, cu statut de excepție, masterate… Universitățile dau masterate din oficiu, dar în baza unor reguli stricte și aceste reguli nu-s stipulate nicăieri la USMF. În aceste condiții, faptul că un rector a decis să dea, din pod, niște diplome de master, mi se pare dubios (și eu o sa zic ilegal, până la proba contrarie). Eu explicații aștept, nu declarații patetice despre ”atacuri furibunde”, a scris Sprînceana pe Facebook.

Reacția activistului civic vine după ce deputatul PAS Dan Perciun i-a luat apărarea consilierului prezidențial și a încercat să convingă publicul de pe Facebook că Ala Nemerenco a obținut diploma de master în mod legal.

Voi puteți să vă numiți la partid cum vreți (șefi, boși, eroi, martiri, oameni buni etc), dar nu puteți să distribuiți la dreapta și la stânga titluri și grade științifice. Asta e prerogativa altor instituții și asta, până se modifică cadrul legal, se obține prin proceduri – examen de admitere (dacă e cazul), obiecte și examene, susținere a tezei etc.

Astea sunt rigorile vieții academice, și o zic ca un om care are mai mult de o diplomă de master și care le-a obținut exact așa – cursuri, examene, teze… Dar, mă rog, eu nu sunt ”om bun”, doar un om cu ”rea-voință”… sunteți pe drumul cel ”bun”...”, a mai scris Vitalie Sprînceană.

sursa: Politics.md

Citește și: Vasile Bolea: Gavrilița nu a prezentat tot pachetul de acte pentru examinarea candidaturilor

Total
0
Shares
Total
0
Share